maart 25

De omstandigheden kunnen we niet veranderen, hoe we ermee omgaan wel

Inspiratie

0  comments

We zeggen het allemaal, het zijn bizarre tijden. Onze dagelijkse routines worden doorbroken, we nemen rollen aan die we normaal niet gewend zijn en we ervaren misschien gevoelens die we van onszelf niet kennen.

Iedereen ervaart deze periode anders. Voor de een brengt het veel zorgen en angst, voor een ander levert het veel rust en ruimte op en voor weer een ander vooral stress. Maar één ding is zeker, we komen allemaal los van het leven zoals we dat kenden. Los van het leven waarin we vaak bezig zijn met afspraken, op tijd komen, deadlines, sociale contacten, filerijden en noem maar op.

Het is vreselijk wat er gebeurt in de wereld, maar deze situatie is ons nu gegeven en het is aan ons hoe we ermee omgaan. Ieders eigen verantwoordelijkheid. Naast het houden aan alle maatregelen, zijn we in staat om er iets moois uit te halen? Om deze tijd te gebruiken om ons te bezinnen op wat er echt toe doet in het leven? Om tijd en aandacht te besteden aan ons gezin, aan dingen die ons echt gelukkig maken? En het andere los te laten?

Voor mij en mijn gezin is er veel veranderd. De scholen zijn dicht en de kinderopvang ook. Dat leverde in eerste instantie een hoop stress op. Hoe houden we 2 bedrijven draaiende met de kinderen thuis? Kinderen die natuurlijk aandacht nodig hebben, maar ook uitdaging. De oudste die graag speelt met vriendjes en heel graag naar school gaat. De jongste die het ontzettend naar zijn zin heeft op het kinderdagverblijf waar hij net een paar weken naartoe ging. We hadden eigenlijk net een fijne balans gevonden tussen werken aan en in onze bedrijven, aandacht voor de kinderen en aandacht voor onszelf en elkaar. Deze balans werd in een klap verstoord. Na een hoop gestress over onszelf en zorgen over anderen, konden we gelukkig ook de mooie kant van de situatie zien. Denken in oplossingen, genieten van de tijd die we nu samen hebben en het mooie weer. Gelukkig kunnen we nog naar buiten, gelukkig zijn we nog gezond, gelukkig kunnen onze bedrijven blijven draaien. Daar zijn we dankbaar voor.

In verandering is het loslaten van routines een van de belangrijkste dingen. Dat vinden we vaak eng. We weten wat we nu hebben, maar niet precies wat een nieuwe situatie zal brengen. Die belangrijke stap hebben we nu al gezet. Kunnen we dan nog een stap verder gaan en zorgen dat we niet op dezelfde voet verder gaan zodra de maatregelen worden opgeheven?

Misschien wilde je stiekem al lange tijd veranderen van baan, je bedrijf op een andere manier vormgeven, meer tijd besteden aan datgene wat er echt toe doet. Het hoeft niet eens groot te zijn, niet alles moet ineens anders. Probeer meer te doen van waar je blij van wordt en laat de dingen los die je alleen maar heel veel energie kosten. Juist nu kun je je realiseren wat je mist en wat niet.

Dit is jouw moment! Maak er gebruik van. Laat deze situatie, hoe naar hij ook is, niet voor niets zijn geweest

Over Thessa

Thessa

Met haar bedrijfskundige en cijfermatige achtergrond is Thessa in staat om met een overkoepelende blik met je mee te kijken, maar ook op detailniveau in te zoomen bij wat jou helpt en tegenwerkt. Toen zij als accountant aan het werk was, besefte zij dat er méér was, dan alleen reactief met cijfers van klanten bezig zijn. Ze gelooft dat de keuzes die je als ondernemer maakt op financieel gebied een belangrijk onderdeel van het fundament van je bedrijf vormen. Een BTW-aangifte of jaaropgave geeft je bijvoorbeeld wel inzicht, maar na indienen is het (te) laat is om er proactief op te reageren in je bedrijfsvoering. Door grip te houden op je eigen financiën en bewust te kiezen, houd je regie over je bedrijf en je leven. Alleen dan kun je echt je eigen droom leven!

Dit vind je misschien ook interessant:

Op naar de tweede helft!

Een winstgevend plan. Ook in 2020.

Review: een concreet plan voor een droomleven: een family tiny house en reizen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>

Ben jij een groeiende ondernemer?

En wil je de regie over je groei van je bedrijf weer terug?