Denk je erover om over te stappen naar een andere boekhouder? Nu is het moment.

Vraag je je al een tijdje af of jouw boekhouder nog wel bij je past? Of hij of zij je nog wel geeft wat je nodig hebt en meegroeit met jouw bedrijf? Vaak starten ondernemers met een boekhouder die goedkoop is. Je moet de cijfers nou eenmaal geregeld hebben voor de Belastingdienst, maar eigenlijk vind je het zonde van het geld. Totdat je echt gaat groeien en verder wil kijken dan de dag van vandaag. Dan heb je iemand nodig die echt met je meedenkt, ervoor zorgt dat je snapt hoe je er financieel voor staat en hoe je die cijfers kunt gebruiken om verder te groeien. Iemand die ervoor zorgt dat je rust ervaart, omdat je weet dat je in staat bent om jezelf een goed salaris uit te betalen en genoeg geld hebt om jouw leveranciers op tijd te betalen.

Het maken van een overstap naar een nieuwe boekhouder voelt vaak als gedoe en kan ook emotioneel een beetje lastig zijn. Je hebt toch een band met iemand opgebouwd, iemand heeft goed werk voor je gedaan en je bent een relatie aangegaan voor de lange termijn. Hoe vertel je dan dat die relatie jou niet langer dient en dat je andere behoeftes hebt waar iemand anders je beter mee kan helpen? Ik merk regelmatig dat klanten zich hierdoor lange tijd hebben laten tegenhouden, maar ontzettend blij en opgelucht zijn als ze de stap eenmaal hebben gezet. Het is zo belangrijk dat je als ondernemer voor jezelf kiest als het om dit soort dingen gaat. Jij hebt een topteam om je heen nodig die ervoor zorgt dat jij verder kunt groeien en ontwikkelen en je niet tegenhoudt.

Er zijn een aantal dingen die ik vaak hoor als het gaat over te stappen:

  • Mijn boekhouder snapt niet wat ik doe met mijn bedrijf
  • Ik gooi alles over de schutting bij mijn boekhouder en dan regelt hij het wel, maar ik wil zelf ook weten wat er gebeurt in mijn bedrijf en niet afhankelijk zijn van hem
  • De communicatie verloopt stroef, ik moet lang wachten op antwoorden op mijn vragen
  • Als ik met mijn boekhouder praat, snap ik vaak niet wat hij bedoelt
  • Ik weet niet waar ik voor betaal
  • Voor ieder telefoontje krijg ik meteen een factuur, ik bel maar niet meer als het niet echt nodig is
  • Er zijn in het verleden fouten gemaakt, waardoor ik mijn boekhouder niet meer vertrouw
  • Mijn boekhouder regelt mijn cijfers wel voor de Belastingdienst, maar hij is verder helemaal niet betrokken waardoor hij mij ook niet goed kan adviseren

Dit kunnen allemaal redenen zijn waarom je je niet meer op je plek voelt bij je boekhouder. Herken je jezelf in een of meer van de punten? Bedenk dan goed voor jezelf of je nog op de goede plek zit, of dat het tijd wordt voor een volgende stap. Breng vooral in kaart wat je zou willen, wat je zoekt in een boekhouder en ga het gesprek aan met verschillende boekhouders.

Overstappen kan op elk moment, maar aan het begin van een nieuw jaar is het makkelijkst. Eventueel kan je huidige boekjaar de administratie van 2020 nog afronden en de aangiftes verzorgen en kun je 2021 met een frisse start beginnen.

Heb je vragen hierover of wil je gewoon een keer sparren? Laten we dan eens koffie drinken!

Dit vind je misschien ook interessant:

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Hoe investeer je slim?

Hoe investeer je slim?

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>