Focusdag 'Jouw winstgevende plan'


Bewust bouwen aan het bedrijf dat bij jou past

Hi ambitieuze groeiende ondernemer! Ben jij op zoek naar de balans tussen betekenisvol zijn, impact maken en een financieel gezond bedrijf hebben waar je lekker van kunt leven? Als je echt verschil wil maken is het essentieel dat je je goed voelt, en dus eerst goed voor jezelf zorgt. Als je kunt ondernemen zonder de dagelijkse stress rondom het betalen van rekeningen en het bijhouden van je administratie, kun je je volledig focussen op het geven van waarde.

Herken je dit?

Je bent ondernemer en je omzet groeit. Toch hou je te weinig over om te kunnen leven zoals je wil. 

Je wil graag investeren in je bedrijf, maar weet niet hoeveel je kunt investeren en of je überhaupt kunt investeren. 

Je hebt één grote klant, maar geen back-up plan als deze grote klant wegvalt.  

Je wil je bedrijf graag verder ontwikkelen, maar bent eigenlijk alleen maar bezig met de dagelijkse zaken en het bedienen van je klanten.  

Je loopt over van nieuwe ideeën, maar weet niet waar je moet beginnen om deze ideeën ook daadwerkelijk op te pakken.  

Het lukt je steeds niet om de door jou gestelde doelen te realiseren. 

Je hebt een financieel plan, maar de cijfers helpen je nog niet om dagelijkse sturing over je bedrijf mogelijk te maken.  

Kortom: aan alles voel je dat er meer uit je bedrijf valt te halen. Je weet alleen nog niet hoe.  

De Focusdag 'Jouw winstgevende plan' is in dat geval alles wat je zoekt! 

Werken aan je bedrijf en ambities 

Tijdens de focusdag zorgen we samen voor een realistisch en behapbaar winstplan dat ervoor zorgt dat jij je droomleven kunt bewerkstelligen. Gedurende de focusdag starten we met het in kaart brengen van jouw dromen. Vervolgens hangen we hier concrete doelen aan en werken we die uit in een actieplan. Met dit plan heb je concrete handvatten om jouw business te laten groeien op een manier die bij jou past. Je weet precies wat je morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar te doen staat om jouw doelen te bereiken. Een droom zonder concreet plan blijft een ongrijpbare stip aan de horizon, wij zorgen er samen voor dat jij aan boord gaat op het schip die koers zet naar jouw stip aan de horizon. 

De focusdag is er voor ondernemers die: 


* Meer (financiële) vrijheid willen  

* Met hun bedrijf willen werken aan hun droomleven 

* Het gevoel hebben dat het leven ze overkomt en de regie willen pakken 

Een mooi aanbod hebben, maar niet weten of het voldoende op kan leveren  

* Te weinig overhouden om goed van te leven  

Inhoud van de focusdag

'Jouw winstgevende plan' is een allesomvattende masterclass waarin je in 1 dag intensief werkt aan je bedrijf en ambities. We beginnen niet met het maken van een plan voordat jouw droom helder is en je jezelf al helemaal kunt visualiseren in de droomsetting die je voor ogen hebt. Wat vind je belangrijk in het leven? Waar liggen jouw prioriteiten? We staan daar uitgebreid bij stil, want daar moet jouw bedrijf aan bijdragen. De masterclass wordt gegeven in een kleine, intieme setting zodat er meer dan genoeg ruimte is om niet alleen in te zoomen op de dromen en bedrijven van alle vier deelnemers, maar ook zodat we elkaar kunnen helpen en inspireren.

1

Dromen definiëren en vertalen naar concrete doelen

We starten de focusdag met het definiëren van jouw dromen. Wat wil je graag? Wat is voor jou echt belangrijk? Wat wil je bereiken? We achterhalen wat op dit moment de belangrijkste knelpunten zijn die de ontwikkeling van jouw bedrijf tegenhouden. Van daaruit stellen we concrete doelen. Dit kan een inkomensdoel zijn, maar ook een doel om met hetzelfde inkomen minder uren te werken. Voorop staat dat het jouw dromen en doelen zijn.   

2

Winstplan maken

Aan de hand van de doelen maken we een winstplan. Dit is de vertaling van jouw dromen en doelen naar cijfers. Daarmee wordt concreet welke financiële middelen je nodig hebt om deze doelen te bereiken. In het winstplan staat precies beschreven hoe je jouw doelen gaat bereiken. Je weet precies wat en hoeveel je moet verkopen om het resultaat te behalen dat jij voor ogen hebt. We brengen de omzet in kaart en bepalen welke kosten daarbij horen.

Een winstplan is goud als het gaat om je bedrijfsvoering. Het geeft:  

* Direct inzicht in de haalbaarheid van jouw plannen. 

Antwoord op de vraag of je met jouw dromen en plannen kunt bouwen aan een winstgevend bedrijf dat echt bij je past. 

* Focus: je weet precies wat je te doen staat om jouw dromen te realiseren. 

Alle relevante en bedrijfsspecifieke informatie die je nodig hebt om (financiële) keuzes te maken en om bij te sturen als gewenste resultaten uitblijven. 

3

Planning

Vanuit het winstplan maken we een planning. Welke acties kun je vandaag, morgen en de komende maanden doen om jouw doelen te behalen? We kijken samen naar wat je daarbij nodig hebt en wat de bijbehorende kosten daarvan zijn. Ook hier blijven we niet alleen aan de financiële oppervlakte, maar kijken we verder. Wat voel je bij het maken van deze plannen? Krijg je er zin in? Zie je er tegenop? En waarom? Samen zorgen we ervoor dat jij naar huis gaat met een plan waar je een goed gevoel bij hebt.  

Het voelt haalbaar, je krijgt er energie van en het helpt je om nog meer van waarde te zijn voor jouw klanten.  Waarschuw je omgeving alvast want de kans is groot dat je na deze masterclass overloopt van ideeën ;-)  

4

Na de focusdag: stok achter de deur 

Na de focusdag komt het erop aan. Een plan hebben is mooi, maar het moet wel uitgevoerd worden. Dat valt niet altijd mee als je vervolgens opgaat in de waan van de dag. Daarom plannen we tijdens de focusdag al momenten in jouw agenda waarop je bezig gaat met de uitvoering en de evaluatie van je plan. Geen zorgen, je wordt na de focusdag niet in het diepe gegooid. Ook volgt er nog een 1 op 1 moment waarin we jouw plan evalueren en waar nodig bijstellen.   

 

Over oprichter Thessa

Het is mijn missie om zo veel mogelijk ambitieuze ondernemers in Nederland te helpen om financieel gezond en gelukkig te zijn met hun bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat mensen, en ondernemers nog een beetje meer, zelf verantwoordelijk zijn voor ons geluk en voor onze bijdrage aan de wereld. Hoe groot of hoe klein ook. Het maken van bewuste keuzes in het leven en in het ondernemerschap is daarvoor wat mij betreft de basis. Ik wil niet meegesleept worden door de waan van de dag en mijn leven laten bepalen door anderen, maar zelf steeds weer bewust mijn richting kiezen. Laat ik me dan nooit meeslepen? Tuurlijk wel, maar ook dat is dan een bewuste keuze.   

Als geen ander weet ik hoe goed inzicht hebben in je cijfers en hierop kunnen sturen kan zorgen voor duurzame groei binnen je bedrijf. Ik vind het fijn om ondernemers in hun kracht te zetten en ze te helpen de regie te laten pakken over hun bedrijf en over hun leven. Eerder hielp ik al tientallen ondernemers bij het concretiseren van hun dromen, doelen en plannen. 

Praktische informatie

Er zijn 2 focusdagen gepland, op elke dag kunnen er 4 personen deelnemen.

Donderdag 18 november 2021 van 13.00 tot 17.00 uur - Ede
Maandag 22 november 2021 van 10.00 tot 14.00 uur - Arnhem

Op de focusdag wordt er goed voor eten en drinken gezorgd.

De focusdagen worden gehouden bij Boutique office in Arnhem of bij MKBTR in Ede.

Wat zeggen ondernemers over het Huis van Financiën?

Een concreet plan voor een droomleven: een family tiny house en reizen 

Voor ondernemer Annemieke Bremmer stonden twee dingen vast: ze wilde een family tiny house kopen en reizen. Haar bedrijf liep goed, ze verdiende genoeg om er lekker van te leven, maar om haar dromen te bereiken moesten er nog wel dingen écht anders. De samenwerking met Thessa was precies wat ze zocht. https://www.huisvanfinancien.nl/review-een-concreet-plan-voor-een-droomleven-een-family-tiny-house-en-reizen/ 

Annemieke

Financiële doelen stellen vond ik eng. Nu sta ik nog sterker in het najagen van mijn dromen en doelen

Als ondernemer heb ik natuurlijk bij het bepalen van mijn tarieven bijvoorbeeld mijn kosten en gewenste inkomen op een rijtje gezet, maar verder dan dat durfde ik niet altijd te gaan. Financiële doelen stellen vond ik eng, uit angst ze niet te kunnen behalen. Samen met Thessa heb ik gewerkt aan mijn winstplan en kwam ik erachter dat mijn financiële doelen heel realistisch en haalbaar zijn. Wat een ontzettend fijn en motiverend gevoel geeft dat! Het mooie aan het plan vind ik dat het alles combineert: je doelstellingen qua te behalen opdrachten, tarieven, kosten, investeringen - het zet je echt op scherp en je ziet gelijk hoe alles tot elkaar in verhouding staat. Daardoor kan je er ook mee spelen en zien wat het oplevert als je een van de elementen wijzigt. Ik ben er heel blij mee en sta nu nog sterker in het najagen van mijn dromen en doelen.

Djana

Genoeg verdienen om van te leven en om te investeren in hun passies: house muziek en vrouwen empoweren

Jesse en Lisa hebben samen een marketingbedrijf. Dat er elke maand facturen verstuurd kunnen worden en er omzet binnenkomt is leuk. Maar wat dat betekent voor de toekomst? Dat was nog niet helemaal helder. Terwijl zij wel allemaal toekomstplannen hadden. Van samen volledig werken in het bedrijf tot een bepaald investeringsdoel om te kunnen investeren in hun passies. Thessa heeft ze geholpen met het krijgen van inzichten en maken van een concreet plan zodat zij precies weten wat zij morgen, volgende week en volgende maand moeten doen om hun doelen te bereiken.  

Jesse & Lisa

Ik wil naar een nieuw level met mijn twee vakgebieden

Door Thessa kreeg ik die dag ontzettend veel waardevolle inzichten. Een daarvan is de focus én marketing die ik veel gerichter wil gaan inzetten op de groeiende ondernemer. Waarbij het jaartraject 'ontwikkel je stijlsignatuur' wat ik heb bedacht, naadloos past. Een waardevolle kern kwam eruit: 'ik wil werken met groeiende ondernemers', samen groeien geeft namelijk wederzijds geluk! En dat voelde Thessa haarfijn aan. 
 
Vervolgens lieten de keiharde cijfers me zien wat ik mezelf uitkeer qua loon. Aha. Eindelijk voel ik 'm landen: ik ben er klaar voor om mezelf méér te gunnen. .

Merijntje

Koop nu jouw ticket voor de Focusdag

Het Huis van Financiën geeft ondernemers grip op cijfers.


Contact

Bel: +316 14063959
Whatsapp: +316 14063959
thessa@huisvanfinancien.nl
Aalsmeerhof 10
6843 VX, Arnhem

Kvk 70896380
BTW nl002296235b02

 © Huis van Financiën 2020 - 2023. Website gerealiseerd door Gouden Website. Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring 

>