Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Het is alweer oktober! Het derde kwartaal van dit jaar zit er alweer op. Heb jij al 75% van je doelen van dit jaar behaald? Of misschien al wel meer dan 80% omdat je ervoor kiest om in december niet te werken?

Opvallend vond ik het, dat veel van mijn klanten ervoor kiezen om in december zo min mogelijk te werken. December voelt vaak als een maand voor familie, veel aandacht voor je naasten, gezelligheid en ook een maand waarin het fijn is om even in je cocon te kruipen en op te laden. Om er in januari weer volledig tegenaan te kunnen.

Hoe fijn is het om de vrijheid te voelen om deze keuze te maken en tegelijkertijd ambitieus te zijn en je doelen ‘gewoon’ te halen? Hoe fijn is het om niet aan het eind van het jaar nog keihard te moeten werken om toch nog je doel te halen? Of in januari te concluderen dat het niet is gelukt?

Je bent toch zeker ondernemer geworden om die vrijheid te kunnen ervaren?

Om die vrijheid te kunnen creëren of behouden voor jezelf en tegelijkertijd je onderneming te laten groeien is het belangrijk om doelen te stellen. Maar een belangrijke eerste stap is bepalen wat er voor jou echt toe doet, waar je blij van wordt, waar je aandacht aan wil besteden.

Hoe ziet je ideale werkweek er dan uit? Wat doe je niet, wat doe je wel en wanneer? Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Zo kies ik er zelf voor om 2x in de week ’s morgens te sporten. En als dat betekent dat ik ook een avond werk, vind ik dat geen probleem. Dat is een bewuste keuze.

Van daaruit doelen stellen helpt om niet alleen doelen te stellen en daarmee je dromen waarmaken, maar ook te genieten van de weg er naartoe. Want doelen stellen en behalen is leuk, maar vergeet vooral niet om vandaag te leven!

We gaan nu het laatste kwartaal van 2021 in. Een kwartaal waarin nog alles mogelijk is. Waarin je jouw jaardoelen nog kunt halen, maar ook de toon kunt zetten voor het nieuwe jaar. Een 2022 waarin jij de regie pakt, waarin jij bewust kiest voor jouw vrijheid. Op de manier die bij jou past. Dat is wat ik je van harte gun!

Dit vind je misschien ook interessant:

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Hoe investeer je slim?

Hoe investeer je slim?

Regel je ondernemerspensioen goed!

Regel je ondernemerspensioen goed!

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>