Het Huis van Financiën, administratie en veel meer

Het Huis van Financiën. Je hebt mijn nieuwe bedrijfsnaam vast al een paar keer voorbij zien komen. Maar wat is er dan allemaal te vinden in dat huis? In de basis een administratiekantoor. Maar wat mij betreft is het huis daarmee nog niet gebouwd. Zonder verbinding met andere kamers, zonder stevige muren en een waterdicht dak, is er nog geen huis. Zeker geen thuis.

Administratie

De administratie is het fundament. Een fundament moet stevig zijn en je moet er op kunnen vertrouwen, maar je wilt er zeker niet te veel geld en tijd aan kwijt zijn. Voor mij betekent dat een administratie die zoveel mogelijk geautomatiseerd, simpel en inzichtelijk is.

Naast het fundament zijn er nog 2 dingen die essentieel zijn aan het bouwen van een huis. Het moet een huis zijn waarin je je als ondernemer thuis voelt en de verbindingen moeten sterk zijn. Zonder goede verbindingen stort een huis in.

Ondernemerschap in verbondenheid

Wat ik daarmee bedoel? Ondernemerschap in verbondenheid is waar het voor mij om draait. Het geheel moet kloppen en dat kan alleen door het geheel te overzien. Het geheel van jou als persoon, jouw leven en jouw onderneming. Privé en zakelijk, uitgaven en inkomsten, omzet en winst, je persoonlijke en je zakelijke ontwikkeling, je businessmodel en de vrijheid die je ervaart, de risico’s die je loopt en de stress die je ervaart, jouw waarden, dromen en doelen en de voldoening die je ervaart.

Wanneer je je realiseert dat alles afhankelijk is van elkaar, zie je ook in dat je door te draaien aan een paar knoppen, je jouw leven kunt beïnvloeden. Door goed te snappen hoe het geheel in elkaar zit, ben jij in staat om regie te houden over je bedrijf en je leven en kun je jouw dromen waarmaken volgens de waarden die voor jou belangrijk zijn. Je kunt jouw doelen realiseren, terwijl je geniet van de weg er naartoe. Je ervaart meer vrijheid, terwijl je omzet en je winst groeien.

Heel concreet heb ik het dan bijvoorbeeld over nadenken over je pensioen, arbeidsongeschiktheid, financiële onafhankelijkheid, maar ook over je verdienmodel en vermogensopbouw.

Als je hierin bewuste keuzes maakt die bij je passen, voel je je thuis in je eigen bedrijf. Dan kun je ontspannen met je voeten omhoog op de bank hangen, kun je nieuwe dingen creëren, ontmoet je de mensen die bij jou passen, kun je verder bouwen aan het huis, aan het leven, van jouw dromen.

Dat is wat ik samen met jou wil realiseren. Met een goede administratie als basis, zodat je daar niet wakker van hoeft te liggen. Een administratie die jou het inzicht geeft dat je nodig hebt om de keuzes te maken die bij jou passen. Een financieel plan dat het mogelijk maakt om jouw doelen te realiseren, hoe groot of klein ze ook zijn. Samen bouwen we aan een duurzaam bedrijf dat helemaal bij jou past.

Dit vind je misschien ook interessant:

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Hoe investeer je slim?

Hoe investeer je slim?

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>