Het is weer maandag. Maar niet zomaar een maandag

Het is het begin van de vierde week van de intelligente lockdown. Het begin van de vierde week met kinderen thuis, veel thuis werken en weinig op pad zijn.

Het is de dag waarop we dachten, in al onze naïviteit en onwetendheid, dat alles weer een beetje normaal zou zijn. Maar waarvan we nu weten dat we er nog lang niet zijn.

Het is ook het begin van een nieuwe week, waarin we misschien na die eerste heerlijke zonnestralen weer nieuwe energie en ideeën krijgen.

En het is de maandag voor Pasen. Pasen staat voor mij voor een nieuw begin. Buiten zie je nieuw leven ontstaan, er waait een nieuwe wind en alles voelt lichter aan.

De maandag voor Pasen, als begin van de stille week, staat voor mij voor een oproep tot inkeer. Een oproep om mezelf te bepalen bij mijn missie en om me daarbij af te vragen wat in mijn leven bijdraagt aan die missie en wat er afbreuk aan doet. Aan welke dingen in mijn leven besteed ik tijd en geld waar het mij niet verzadigt? En waar haal ik juist de vreugde, liefde en voldoening uit die betekenis geeft aan mijn leven?

Ik geloof niet dat het genoeg is om daar alleen vandaag over na te denken. Maar het is wel een mooi moment om er eens extra bij stil te staan.

Dit vind je misschien ook interessant:

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Hoe investeer je slim?

Hoe investeer je slim?

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>