april 6

Het is weer maandag. Maar niet zomaar een maandag

Inspiratie

0  comments

Het is het begin van de vierde week van de intelligente lockdown. Het begin van de vierde week met kinderen thuis, veel thuis werken en weinig op pad zijn.

Het is de dag waarop we dachten, in al onze naïviteit en onwetendheid, dat alles weer een beetje normaal zou zijn. Maar waarvan we nu weten dat we er nog lang niet zijn.

Het is ook het begin van een nieuwe week, waarin we misschien na die eerste heerlijke zonnestralen weer nieuwe energie en ideeën krijgen.

En het is de maandag voor Pasen. Pasen staat voor mij voor een nieuw begin. Buiten zie je nieuw leven ontstaan, er waait een nieuwe wind en alles voelt lichter aan.

De maandag voor Pasen, als begin van de stille week, staat voor mij voor een oproep tot inkeer. Een oproep om mezelf te bepalen bij mijn missie en om me daarbij af te vragen wat in mijn leven bijdraagt aan die missie en wat er afbreuk aan doet. Aan welke dingen in mijn leven besteed ik tijd en geld waar het mij niet verzadigt? En waar haal ik juist de vreugde, liefde en voldoening uit die betekenis geeft aan mijn leven?

Ik geloof niet dat het genoeg is om daar alleen vandaag over na te denken. Maar het is wel een mooi moment om er eens extra bij stil te staan.

Over Thessa

Thessa

Met haar bedrijfskundige en cijfermatige achtergrond is Thessa in staat om met een overkoepelende blik met je mee te kijken, maar ook op detailniveau in te zoomen bij wat jou helpt en tegenwerkt. Toen zij als accountant aan het werk was, besefte zij dat er méér was, dan alleen reactief met cijfers van klanten bezig zijn. Ze gelooft dat de keuzes die je als ondernemer maakt op financieel gebied een belangrijk onderdeel van het fundament van je bedrijf vormen. Een BTW-aangifte of jaaropgave geeft je bijvoorbeeld wel inzicht, maar na indienen is het (te) laat is om er proactief op te reageren in je bedrijfsvoering. Door grip te houden op je eigen financiën en bewust te kiezen, houd je regie over je bedrijf en je leven. Alleen dan kun je echt je eigen droom leven!

Dit vind je misschien ook interessant:

Op naar de tweede helft!

Een winstgevend plan. Ook in 2020.

Review: een concreet plan voor een droomleven: een family tiny house en reizen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>

Ben jij een groeiende ondernemer?

En wil je de regie over je groei van je bedrijf weer terug?