Laat jouw systemen voor jou werken en niet andersom

Toen wij onze oudste zoon voor het eerst naar een gastouder brachten, vroeg de betreffende gastouder al snel om ons ritme thuis aan te passen aan haar ritme. Op dezelfde tijd slapen en eten, zodat hij bij haar makkelijker konden wennen. Als kersverse ouders probeerden we dat. Maar al heel snel merkten we dat het voor ons niet werkte. We wilden het op onze manier doen en niet op de manier die voor een ander werkt. We vonden snel een andere gastouder die helemaal bij ons paste waarbij zowel zij als wij gewoon onszelf konden zijn.

Durven we zakelijk gezien ook bewust te kiezen voor systemen, processen en ritmes die voor ons werken? Die ons leven echt makkelijker maken? Of kijken we nog te veel naar wat zo ‘hoort’ en passen wij ons aan, aan de wensen van een ander of de beperkingen van een systeem?

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden waar we als ondernemer gebruik van kunnen maken om ons leven makkelijker te maken. Ik ben absoluut voor automatiseren en het gebruik maken mogelijkheden, maar dan wel op een manier die bij mij en bij mijn klant past.

Profit first is één van die systemen. Ik ben nu 2 maanden onderweg in de opleiding tot Profit First Professional en ik vind het superleuk. Profit first is een heel waardevol systeem, omdat het zich aanpast aan hoe wij, mensen, denken. Het is niet zomaar een systeem, maar er is echt over nagedacht vanuit de psychologie. Onder andere het kleine bordjes principe komt terug. Op het moment dat je op dieet bent en je gaat van een kleiner bord eten, eet je automatisch minder.

Bovendien geeft de Profit First methode echt de mogelijkheid om het systeem in te richten op een manier die bij jou past. Je begint met de basis, die voor iedereen hetzelfde is, maar wat mij betreft is het juist de kunst om het systeem steeds beter aan te passen naar wat voor jou belangrijk is. Zo hou je zelf de regie in handen en werken systemen voor jou en niet andersom.

Dit vind je misschien ook interessant:

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Hoe investeer je slim?

Hoe investeer je slim?

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>