Over Thessa

Blij van cijfers

Van jongs af aan werd ik al blij van cijfertjes. Na schooltijd loste ik de sommen op die mijn vader voor me maakte op de computer, leerde ik mijn broertje rekenen met Flippo’s en tijdens mijn middelbare schooltijd waren wiskunde, economie en boekhouden mijn favoriete vakken. 

Het was dan ook niet verrassend dat ik na mijn middelbare school Accountancy ging studeren op Nyenrode. In deeltijd, met werken ernaast, omdat ik ervan overtuigd was dat dat de

ideale combinatie was van universitair niveau met het direct opdoen van praktijkervaring. Ik vond de opleiding fantastisch, maar voelde al snel dat de wereld waarin ik werkte niet bij me paste. 

Snapt de klant wel wat we doen?

Bovendien voelde ik totaal niet de meerwaarde van ons werk voor de klant. We brachten het verleden in kaart en controleerden, maar wat betekende dat voor de toekomst? En snapte de klant überhaupt iets van wat we deden? Ik ben ervan overtuigd dat up-to-date cijfers en het tot op zekere hoogte snappen van de cijfers helpen om als ondernemer te kunnen sturen op je bedrijf. Wanneer je als ondernemer dan ook nog weet wat je echt belangrijk vindt, wat je bij wilt dragen en waar je naartoe wilt werken, kun je echt bereiken wat je wilt en tegelijkertijd genieten van de weg er naartoe. 

Écht ondernemerschap

Het was mei 2018. Ik lag op mijn strandbedje onder de Siciliaanse zon en ik dacht na over mijn bedrijf. In februari van dat jaar was ik gestart met mijn eigen bedrijf als ZZP’er. Ik was gestart met een grote projectmanagement opdracht die nog tot het einde van het jaar zou duren. Ik had gekozen voor het ondernemerschap vanuit een verlangen naar meer vrijheid, mijn eigen keuzes kunnen maken. Al was het alleen al om mijn pensioen in eigen beheer te hebben. Ik wilde het gevoel hebben werkelijk van waarde te kunnen zijn en mijn tijd te kunnen besteden aan datgene wat ik belangrijk vindt. Als ZZP’er voelde ik dit al veel meer dan in mijn tijd in loondienst, maar het was nog niet genoeg. Ik wilde voor het échte ondernemerschap gaan.

De omstandigheden waren daar op dat moment niet gunstig voor. Mijn man had net besloten om zijn eigen uitvaartonderneming te starten en hij had zijn vaste baan opgezegd om het avontuur aan te gaan. Ook wilden we graag een tweede kindje. Toch voelde ik dat het kon. Dat voelden we allebei. 

Je leeft maar één keer en dat is nu. 

Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat wij als mensen ons bewust zijn van het feit dat wij verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk en dat de keuzes die wij maken van invloed zijn op onszelf, onze naasten en de wereld. Vanuit dat gevoel kon ik niet wachten tot het zogenaamde ‘juiste moment’ zou aanbreken. 

We maakten een plan waarin ik ervoor zorgde dat ik een buffer op kon bouwen, mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering zou uitkeren tijdens mijn zwangerschapsverlof en we allebei tijd en ruimte kregen om aan onze bedrijven te bouwen. Dit plan gaf ons een stevige basis, samen met het vertrouwen dat we hadden in onszelf en de mensen om ons heen. We geloofden dat het hoe dan ook goed zou komen, zolang we onze visie helder voor ogen hielden en op elk moment precies wisten hoe we ervoor staan. Zo wisten we waar we naartoe werkten en konden we op tijd bijsturen waar nodig.

Bewuste keuzes maken vanuit datgene wat er werkelijk toe doet

Mijn ondernemerschap ben ik gestart vanuit dat wat ik belangrijk vind. Vrijheid, genieten en zingeving zijn de waarden die ik centraal stel in mijn leven en vanuit die waarden wil ik werken. En dat is precies wat ik mijn klanten ook gun; bewuste keuzes maken vanuit datgene wat er voor hen daadwerkelijk toe doet. En van daaruit een waardevol bedrijf opbouwen dat helemaal bij ze past, genietend van de weg er naartoe.

Inmiddels voelt het alsof alles bij elkaar is gekomen. Ik leef vanuit mijn kernwaarden en ik help mijn klanten om dat ook te doen. Met een heldere visie bouwen aan hun bedrijf en de cijfers gebruiken als stevige basis om het bedrijf te kunnen leiden waar ze trots op zijn. 

Een bak aan ervaring en deskundigheid

Met haar bedrijfskundige en cijfermatige achtergrond is Thessa in staat om met een overkoepelende blik met je mee te kijken, maar ook op detailniveau in te zoomen bij wat jou helpt en tegenwerkt.

Toen zij als accountant aan het werk was, besefte zij dat er méér was, dan alleen reactief met cijfers van klanten bezig zijn.

Ze gelooft dat de keuzes die je als ondernemer maakt op financieel gebied een belangrijk onderdeel van het fundament van je bedrijf vormen. Een BTW-aangifte of jaaropgave geeft je bijvoorbeeld wel inzicht, maar na indienen is het (te) laat is om er proactief op te reageren in je bedrijfsvoering. Door grip te houden op je eigen financiën en bewust te kiezen, houd je regie over je bedrijf en je leven. Alleen dan kun je echt je eigen droom leven!

Opleidingen van Thessa

Master Business Administration

Thessa heeft een wetenschappelijke achtergrond in de financiële wereld. Zij studeerde Accountancy aan de Business University Nyenrode en behaalde haar bachelor en master Business Administration aan de Universiteit Twente.

Projectmanagement (Prince2)

Door haar brede werkervaring als project- en procesmanager en kennis van Prince2 heeft Thessa veel kijk op het bestendig en toekomst gericht maken van bedrijven. Door het inzetten van verschillende projectmanagement tools creëert zij betrokkenheid en kijkt zij toekomstgericht wat er mogelijk is.

Erkend Moneybird Adviseur

Als Erkend Moneybird Adviseur weet Thessa alle finesses over efficiënt en goed boekhouden, specifiek in het boekhoudprogramma Moneybird. Het is overigens niet zo dat ze alleen met dit boekhoudprogramma werkt. Naar eigen keuze gaat ze samen met jou aan de slag met het programma dat bij jou past.

Blog

Laat je bedrijf groeien op een manier die bij jou past

Hoe investeer je slim?


Met mijn financiële brein naar jouw financiële vrijheid.

Contact

Bel: +316 14063959
Whatsapp: +316 14063959
thessa@huisvanfinancien.nl
Aalsmeerhof 10
6843 VX, Arnhem

Kvk 70896380
BTW nl002296235b02

 © Huis van Financiën 2020 - 2023. Website gerealiseerd door Gouden Website. Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring 

>