Wat is van waarde?

Vraag jij jezelf wel eens af wat echt van waarde is voor jou? Wat er de moeite waard is? En het geld waard? En als je het je wel eens afvraagt, leef je er dan ook naar?

In de huidige maatschappij is het heel makkelijk om mee te gaan in de flow. Doen wat je omgeving van je verwacht, spullen kopen die je ‘nodig’ hebt en je tijd en energie steken in werk dat ‘belangrijk’ is. Dagelijks komen er ontelbaar veel prikkels op ons af die ons vertellen wat we moeten doen en laten, wat goed voor ons is en wat niet. Ook als het gaat om onze financiële keuzes. Hoe vaak word je wel niet op straat aangesproken en word je gevraagd te geven aan een goed doel? Met een mooi verhaal lijkt het op dat moment heel aannemelijk dat juist dát goede doel jouw steun nodig heeft. Maar is dat doel ook waar jij elke maand geld naartoe wil brengen, of zijn er andere doelen die je eigenlijk veel belangrijker vindt? Maak je dan je eigen keuze?

Geld heeft nou eenmaal veel invloed op ons leven. Het kan vrijheid geven, maar ook belemmeren en leiden tot grote zorgen. Bewustzijn rondom geld kan je helpen je eigen keuzes te maken, zodat jij het leven kan leiden dat je graag zou willen.

Bewustzijn over geld begint bij weten wat voor jou van waarde is. Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Voor mij staat vrijheid op nummer één. Ik wil de vrijheid voelen om mijn eigen keuzes te maken en mijn tijd te besteden aan dat wat ik op dat moment belangrijk vindt. Aan de andere kant wil ik ook graag onbezorgd van het leven genieten en mijn gezin een mooi leven kunnen bieden. Daarvoor is een beetje geld toch wel handig. Zingeving is als derde een van mijn belangrijkste waarden. Ik wil betekenis aan mijn leven geven door van betekenis te zijn voor een ander. Daar wil ik mijn tijd in investeren.

De uitdaging ligt steeds tussen het vinden van balans tussen dat wat van waarde is en vervolgens het baseren van keuzes daarop.

Op welke waarden wil jij je keuzes baseren?

Dit vind je misschien ook interessant:

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Review: voor jezelf zorgen als ondernemer

Hoe investeer je slim?

Hoe investeer je slim?

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Het derde kwartaal van dit jaar zit erop

Wil jij je boekhouding zó inrichten, dat jij de juiste financiële keuzes maakt voor je bedrijf?


>